Recycle producten Een recycle product uit de Wereldwinkel is niet alleen goed voor de makers in de Derde Wereld maar ook voor het mileu.

In de  Wereldwinkel vind u ook recycle producten. Al deze recycle producten zijn gemaakt van recycle materiaal: afval- of restmateriaal dat wordt gebruikt voor verrassend design en persoonlijke cadeaus.

SchroefautosOndernemers in ontwikkelingslanden moeten inventief zijn. Grondstoffen zijn vaak duur, de wegen zijn slecht en veel geld om te investeren is er niet. Dus maken ze gebruik van wat voorhanden is. Oud glas, plastic dat overblijft, wikkels met een misdruk. Of gewoon dat wat de natuur je brengt. Riet, been etc. Veel van deze ondernemers werken georganiseerd in zogeheten producentenorganisaties. Van familiebedrijfjes en particuliere bedrijven tot overheidsbedrijven. De manier waarop de mensen werken verschilt eveneens: van traditioneel handwerk thuis tot productiewerk in de fabriek. De recycle artikelen in de Wereldwinkel komen vaak van kleine bedrijfjes en worden - soms volgens eeuwenoude tradities - met eenvoudige technieken gemaakt.

Glasblazers, mandenvlechters, pottenbakkers. Mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg. In de gewone handel verdienen zij met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. Via de Wereldwinkel hebben ze nu directe toegang tot een markt hebben die anders buiten bereik zou blijven. en kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen met de verkoop van hun producten. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Meer dan 12.000 Wereldwinkeliers, van bijna 400 Wereldwinkels, maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede in de derde wereld wél bestreden kan worden. Door op een eerlijke manier handel te drijven bijvoorbeeld.

BlikBovendien is een recycle product uit de Wereldwinkel niet alleen goed voor de makers in de 3e wereld maar ook voor het mileu. De produkten die in iedere Wereldwinkel aanwezig zijn verschillen onderling. In de Wereldwinkel Ridderkerk vindt u een uitgebreid assortiment aan gerecycled glas, gerecycled papier (floris briefpapier, kaarten, etc.)en voertuigen gemaakt van oud blik, schroeven etc.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk