Thee De wereldwinkel in Ridderkerk heeft veel thee smaken

Thee

Rooibos (in het Zuid-Afrikaans: 'n rooi bossie) is een plant die alleen in Zuid-Afrika is te vinden. De geneeskrachtige eigenschappen ervan zijn al eeuwen bekend bij de plaatselijke bevolking. Het is een prima en smakelijke dorstlesser, is rijk aan natuurlijke vitamines en mineralen, is cafeïnevrij, heeft een laag taninne-gehalte en bevat geen toegevoegde hulpstoffen. Deze "Fair-Trade" Rooibos komt van de "Wupperthal farmers", een geïsoleerde, inheemse gemeenschap in Zuid-Afrika. Rooibos is hun belangrijkste bron van inkomsten, maar van de prijzen die normaal betaald worden kunnen ze nauwelijks leven. "Fair Trade Original" betaald hen echter een eerlijke prijs. De Rooibos wordt ook in Zuid-Afrika verwerkt en verpakt: dat betekent extra werk en inkomsten voor de plaatselijke bevolking. Wilt u de Rooibos eens proberen? Op de verpakking staat het originele Zuid-Afrikaanse recept: "Hoe om die perfekte koppie Rooibos te maak: Verwarm die teepot deur dit met kookwater uit te spoel. Voeg sakkies by, 1 per persoon. Giet kookwater in teepot en laat trek totverlangde sterkte. Bedien soos gewone tee, met suiker, of 'n skyfie suurlemoen en heuning".

In onze winkel kunt u terecht voor de volgende thee smaken:

Fair Trade Original:

-Groene thee
-Citroen thee
-Bosvruchten thee
-Rooibos thee
-Rooibos thee met pittige sinaasappel
-Earl gray thee
-Engelse melange
-Fruit variatie

-Engelse melange grootverbruik
-Thee variatie grootverbruik