Koffie De Fair Trade Original koffie komt bij smaaktesten vaak als beste naar voren, ook in de Tweede Kamer geniet men hier dagelijks van.

Koffie

Kleine koffieboeren vormen samen een coöperatie en Fair Trade Original koopt rechtstreeks bij hen zodat er geen winst wordt opgestreken door een tussenhandelaar. De prijs die men betaalt is nooit minder dan een gegarandeerde minimumprijs, hoe laag de officiële marktprijs ook is. Want onder die minimumprijs verdient de producent niets aan de verkoop. Om blijvend een beter bestaan op te kunnen bouwen hebben de kleine koffieboeren een achterstand in te halen. Daarom zit in de prijs ook een toeslag op de wereldmarktprijs. Met deze meerprijs kunnen de koffieboeren dan bijvoorbeeld gezamenlijk een school in het dorp bouwen of een vrachtwagen kopen om voortaan zelf de koffie te vervoeren.

Er zijn mensen die denken dat de eerlijke koffie niet lekker smaakt omdat hij uit de derde wereld komt. Zij vergeten echter dat de bonen van de koffie die in de supermarkten staat ook uit deze landen komen, alleen van andere plantages. De "eerlijke" koffiebonen worden verwerkt door Nederlandse koffiebranders, die met vakkennis en ervaring smakelijke en uitgebalanceerde melanges samenstellen, naar de Nederlandse smaak. De Fair Trade Original koffie komt bij smaaktesten zelfs vaak als beste naar voren, bijv. bij de Tweede Kamer. Sindsdien drinkt het parlement de koffie.

In onze winkel kunt u terecht voor de volgende koffie's

Snelfilter:                  Koffiebonen:
-Aroma                        -Indio
-Mild                            -Espresso
-Décaf
-Dark
-Superior                   Koffiepads:
-Proef Zuid-Amerika   -Dark Roast
-Proef Afrika              -Regular  
-Proef Centraal-Amerika    

Ook grootverbruikers die eerlijke koffie willen serveren kunnen bij de wereldwinkel terecht. Voor meer informatie zie: grootverbruik

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk