"Floris" papier 100% gerecycled papier en bedrukt met plantaardige inkt.

Milieuvriendelijke papierwaren

Floris papierDe Wereldwinkel verkoopt milieuvriendelijke papierwaren (kaarten, briefpapier, kladblokken) van "Floris". Deze producten zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en bedrukt met plantaardige inkt (met een basis van lijnzaad- en soja olie). Oud papier wordt gewassen met zeep en water en dan bleekt men het papier op een vriendelijke manier met zuurstof. Dit proces gebruikt veel minder energie en water dan de productie van nieuw papier en er hoeven geen bomen te worden gekapt.  "Floris" vindt het niet nodig om nieuwe bomen kappen als ze het oude papier tot 6 keer toe kunnen recyclen.

De afbeelding bij deze informatie is een willekeurig voorbeeld. (Dit is het zodiak/dierenriem briefpapier) van briefpapier, bestaande uit  6 velletjes briefpapier, 6 enveloppen en 1 dubbele kaart. De prijs van dit set is 2,20 euro.  (Prive opmerking van de maakster van deze homepage: dit set met alle sterrenbeeld tekens is zeer geschikt voor liefhebbers van new age. In de hoeken ziet u dat er representaties van de 4 elementen zijn weergegeven: vuur, lucht, aarde en water)

Floris producten zijn echter niet in de Derde Wereld vervaardigd. De Wereldwinkel heeft er echter voor gekozen om Floris artikelen in het assortiment op te nemen omdat het milieuvriendelijke producten betreft, waarvan ook nog eens geld wordt gedoneerd aan een ziekenhuis in India. Dit ziekenhuis geeft gratis medische behandelingen aan de armen. Het is een modern ziekenhuis dat voldoet aan Westerse standaards. Ze hebben een vleugel voor cardiologie (hart), uro-nefrologie and optometrie (ogen). Naast het ziekenhuis is er een dorp gebouwd voor het personeel. Zij vragen geen loon voor hun werk, behalve een aantal doctoren in disciplines die moeilijk te vinden zijn. Tegenover het ziekenhuis is er een dorp voor de familie van de zieken. Ze verblijven hier gratis gedurende de opname van hun familielid.

De bedrijfsgeschiedenis

In september 1977 begon Jan Floris met dit bedrijf. Hij begon met het maken van kringloop wenskaarten, -briefpapier, -schrijfbloks, -enveloppen en allerlei cadeau's van dit milieuvriendelijke materiaal. Vroeger was het bedrijf naar hemzelf genoemd: Jan Floris. Hij beschouwt het als een sport om te laten zien dat ze de schade aan de natuur kunnen verminderen en tegelijkertijd hoge morele waarden kunnen toepassen in zakendoen. Daarom leest hun credo: Help immer, kwets nimmer. Ze werken nu met zes personen in dit bedrijf en voorzien winkels en groothandelaren in binnen- en buitenland van hun produkten.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk