Gift voor een warm huis Ter gelegenheid van de vredesweek versierden de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede de vredesboom in het centrum van Ridderkerk met vredeswensen van iedereen die hiervoor iets op papier wilde zetten.

Vredesweek

Ter gelegenheid van de vredesweek versierden de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede de vredesboom in het centrum van Ridderkerk met vredeswensen van iedereen die hiervoor iets op papier wilde zetten. Ook schreven de dames van het Snuffelpand een nieuwe cheque uit die onder de boom aan de Koninginneweg werd gepresenteerd. Zij schenken deze maand 1500 euro voor een project van Kerk in Actie in Noord-India.

De gift zal besteed worden voor de bouw van een duurzaam verwarmd huis in de hooggelegen uitlopers van de Himalaya. Veel gezinnen wonen daar in slecht geïsoleerde huizen die niet bestand zijn tegen de extreme kou in de winters. De Ladakh Ecological Development Group (LEDeG) heeft hier het antwoord op met relatief goedkope huizen die verwarmd worden met zonne-energie. Dat kan in dit gebied goed omdat de zon er ook in de winter bijna elke dag schijnt. De zonnewarmte wordt overdag opgevangen en 'opgeslagen' in speciaal ontwikkelde muren, die 's nachts de warmte afgeven. Door goede isolatie kan zo'n huis de hele nacht en de volgende dag warm blijven. Dit bespaart brandhout en betekent voor de gezinnen betere gezondheid en leefomstandigheden. LEDeG helpt de bewoners met de techniek en een financiële tegemoetkoming. Een huis voor één familie kan voor € 2.660,-- gerealiseerd worden. Het is de bedoeling dat dit project een warme woning oplevert voor honderd gezinnen.

BR = Gift Voor Warm Huis