Verslag oktober 2015 Uit de maandopbrengst van het Snuffelpand in Slikkerveer is 1500 euro geschonken aan de stichting Hester. De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede ondersteunden al eerder deze organisatie die opkomt voor de positie van vrouwen in Mexico.

Gift voor Mexicaanse vrouwen

De stichting Hester zet zich in voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen in (vooral) de Mexicaanse stad Ciudad Juárez, waar in 1998 de Nederlandse Hester van Nierop werd vermoord. Sinds de oprichting in februari 2005 steunt stichting Hester het opvanghuis Casa Amiga, een opvanghuis voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen opgericht door Esther ChavezCano. Dit opvanghuis werkt met 25 vaste medewerkers en 50 vrijwilligers. De stichting komt op voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld en helpt de vrouwen of hun nabestaanden bij het zoeken naar recht. Het voorkomen van geweld tegen vrouwen en het ondersteunen van slachtoffers wordt vormgegeven door het steunen van projecten van Casa Amiga. Stichting Hester financiert het salaris van een psychologe en een pedagoge bij Casa Amiga en draagt bij aan het project Crisishulp. Naast de therapie voor slachtoffers wordt geïnvesteerd in cursussen zelfverdediging en voorlichting aan jongeren en leerkrachten. Met tweedekans onderwijs krijgen vrouwen gelegenheid om hun opleiding af te maken. Afgelopen jaar behaalden tien vrouwen met hulp van de stichting hun diploma. Met de gift van het Snuffelpand kon de volledige opleiding voor drie vrouwen betaald worden.

Op zaterdag 5 december is er weer verkoop in het Snuffelpand. In de winkel bij het Dillenburgplein staat het tweedehands goed weer voor iedereen uitgestald van 10.00 tot 16.00 uur. De komende weken is er elke woensdag buiten verkoop van kerstartikelen. Wie op zoek is naar goedkope meubels kan komende zaterdag komen kijken in de opslag annex showroom tegenover de dierenkliniek aan de P.C. Hooftstraat.

Arsène van Nierop, moeder van de in Mexico vermoorde Hester van Nierop, nam de cheque in het Snuffelpand in ontvangst.

Project November 2015 Stichting Hester