Snuffelgift voor weeshuis De stage van Elianne Vlasblom bij weeshuis Sitinoraiti op Sumatra krijgt extra glans door een gift van het Snuffelpand in Ridderkerk. Elianne's ouders mochten afgelopen week een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen, waarmee veel voor het kleine weeshuis kan worden gedaan.

De stage van Elianne Vlasblom bij weeshuis Sitinoraiti op Sumatra krijgt extra glans door een gift van het Snuffelpand in Ridderkerk. Elianne's ouders mochten afgelopen week een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen, waarmee veel voor het kleine weeshuis kan worden gedaan. "Het geld zal alleen aan de kinderen besteed worden. Alle leden van de stichting en alle mensen die zich voor het weeshuis inzetten, doen dit vrijwillig" weet de Ridderkerkse, die in augustus voor haar stage pedagogiek naar Sumatra afreisde.

Ze koos voor het na de tjunami in 2004 door Sylvia Wilson (in naam van haar moeder) opgerichte weeshuis in Pangururan. Nabij het Tobameer is dit nu een van de weinige gebouwen met schoon water en sanitaire voorzieningen. Momenteel hebben er zes weeskinderen onderdak. "Het is de bedoeling dat er meer kinderen komen wonen, maar daar is geld voor nodig" weet Elianne. De stichting Sitinoraiti zoekt hiervoor donateurs die € 16,-- per maand kunnen missen. Voor dat bedrag heeft een kind een kind een maand onderdak, inclusief drie maaltijden per dag, medische zorg en de mogelijkheid om naar school te gaan.

Voor haar vertrek vroeg Elianne aan familie en vrienden om giften voor spelmaterialen. "Veel kinderen op Sumatra spelen met afval. Deze kinderen hebben nooit getekend, geknutseld of met speelgoed gespeeld" aldus de studente. Zij wil tijdens haar stageperiode leuke projecten beginnen met onder meer loomelastiekjes, ballonnen en kleurpotloden. Ze richt zich hiermee niet alleen op het weeshuis. Ook voor het ziekenhuis, dat een stukje verderop ligt en gespecialiseerd is in kinderziekten, wil ze activiteiten opzetten en uitvoeren. Voor meer informatie over het weeshuis en de mogelijkheden om te doneren: www.sitinoraiti.com.

Bron: Weekblad De Combinatie 31 oktober 2014

BR = Snuffelgift Voor Weeshuis

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk