Verslag mei Vrouwen voor Vrede helpen, als project voor de maand mei, de Stichting Elim met 2500 euro t.b.v. een kindertehuis en agrarische school in Anjungan, West-Kalimantan in Indonesië

Stichting Elim

De Stichting Elim is opgericht in 1993 door Cees Rijke en Rianne Noordzij. Cees Rijke kwam tijdens zijn werk als reisleider in aanraking met grote groepen straatkinderen in Indonesië.

In het kindertehuis Elim worden kinderen in gezinsverband liefdevol opgenomen en opgevoed. Het doel is de kinderen een echt thuis te geven.

Daarnaast ontvangen de kinderen onderwijs en krijgen ze de gelegenheid te studeren aan de universiteit.

Het kindertehuis is begonnen in Lingga, maar door hevige overstromingen was een verhuizing na 5 jaar helaas noodzakelijk. Het huidige kindertehuis in Anjungan is nu 2 jaar in gebruik. Het biedt plaats aan 50 kinderen. Op dit moment wonen er 16 kinderen, jongens en meisjes, variërend van 9 tot 20 jaar. De kinderen worden begeleid op het gebied van persoonlijke verzorging, eten en schoonmaken door een echtpaar dat ook in het kindertehuis woont. De kinderen worden aangemeld via een netwerk van vrienden, dorpshoofden en dominees en zijn afkomstig uit diverse delen van Kalimantan.

Het oprichten van een school was één van de wensen van Elim. In 2004 werd begonnen met lessen op de nieuwe school bij het tehuis. Na een eerste start op een andere locatie moest, ook na de overstromingen, verhuisd worden. Het terrein van de school bestaat onder meer uit visvijvers en landbouwgrond waar de leerlingen praktijklessen krijgen.

Op deze school kunnen de leerlingen in 3 jaar hun diploma halen waarbij ze kunnen kiezen uit visserij, landbouw, veeteelt en landbouwtechnologie als afstudeerrichting. De leerlingen krijgen zowel theorie- als praktijklessen. Inmiddels zijn er zo'n 80 leerlingen en geven 7 fulltime 10 parttime docenten les op deze school.

De leerlingen komen veelal uit de nabij liggende dorpen. Voor studenten die van ver komen, is er een apart studentenverblijf. Ook voor de leerkrachten is er woonruimte op het terrein van de school.

De school heeft inmiddels het certificaat "goede school" ontvangen, iets waar men erg trots op is.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk