Verslag maart Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Vastenactie 2013 t.b.v. de Zusters Scalabrinianas in Honduras.

de Zusters Scalabrinianas in Honduras

Tienduizenden mensen ontvluchten jaarlijks de schrijnende armoede, uitzichtloosheid en geweld in Honduras. Ze gaan op weg naar de Verenigde Staten, hun "Beloofde Land", op zoek naar een toekomst en een menswaardig bestaan.

Slechts een paar procent van de migranten bereikt de VS voor een leven als illegale werkkracht. De anderen worden opgepakt en weggestuurd. Ze komen ontgoocheld, beschadigd, beroofd en gewond terug. Als ze de reis tenminste hebben overleefd.

De zusters Scalabrinianas vangen teruggestuurde migranten en hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg.

De congregatie van zuster Valdeta en haar medezusters Scalabrinianas heeft centra langs de hele route die migranten volgen, dus in Honduras, Guatemala, Mexico en de VS. Samen met tientallen vrijwilligers en twee medezusters is zuster Valdeta een bron van hoop voor de vele tienduizenden teruggestuurde migranten. Zelf spreekt ze van "gedeporteerden" omdat ze vindt dat in dit woord de problemen van deze mensen beter tot uiting komen. Want diegenen die terugkeren en uit het vliegtuig stappen, zijn letterlijk beroofd van alles. Van geld en bezittingen, maar vooral van hun menselijke waardigheid.

De zusters vangen deze migranten liefdevol op en proberen, vaak met humor, te voorkomen dat ze wegglijden in hopeloosheid en ten prooi vallen aan de vele bendes.

Een klein voorbeeld van het succes van de zusters is het verhaal van de vrouw die wel de VS bereikte, alsnog werd teruggestuurd, maar met behulp van de zusters leerde sieraden te maken en daarmee nu probeert in haar levensonderhoud te voorzien.

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk