Verslag juni 2016 Uit de opbrengst van het Snuffelpand hebben de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede tweeduizend euro geschonken aan de Stichting Steun Titukuke Zambia. De stichting zal dit gift transparant benutten voor een school in Petauke. "Met dit geld kunnen bijna tachtig kinderen een jaar lang naar school" weet Ina Kooper, een van de ondersteuners van de stichting.

In Petauke, het centrale dorp van het district, staat de Titukuke School, die ondersteund wordt door de vanuit Nederland opererende stichting. Op zo'n tien kilometer rijden van hoofdstad heeft deze school een belangrijke rol in de regio. "Het is namelijk het opstapje naar vervolgonderwijs. Op de afgelegen dorpsschooltjes leren vrijwilligers de kinderen lezen, schrijven, rekenen en een beetje Engels. Maar op deze school wordt volwaardig onderwijs gegeven."

Dit onderwijs vraagt wel schoolgeld van de leerlingen. Omdat het niet realistisch is om dit van arme gezinnen te vragen heeft Steun Titukuke een fonds gevormd om de schoolkosten voor veel kinderen te kunnen betalen. Het gaat niet alleen om leergeld dat nodig is voor betaling van de leerkrachten en de officiële erkenning van de school. Op de school krijgen de leerlingen ook dagelijks een maaltijd met Nhisma (maismeel) en groenten uit de schooltuin.

Op zaterdag 2 juli is er weer de maandelijkse verkoop in het Snuffelpand. In en voor de winkel biij het Dillenburgplein staat weer allerhande tweedehands goed uitgestald van 10.00 tot 16.00 uur. Wie zoekt naar goede gebruikte meubels kan zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen bij de opslag annex showroom aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de dierenkliniek) in Ridderkerk.

Gift Juni Stichting Titukuke1