Verslag juli Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting SrilanCare t.b.v. het ondersteunen van 10 gezinnen om een nieuwe start te maken.

Stichting SrilanCare

SrilanCare is een Nederlandse hulporganisatie die enkele programma's ten behoeve van het verbeteren van de toekomst van weeskinderen en kwetsbare jonge vrouwen in Sri Lanka onderhoudt. SrilanCare werkt in Anuradhapura, een stad in het noorden van Sri Lanka, nauw samen met haar lokale partner Institute of Rural and Social Development.

SrilanCare werkt binnen haar programma's met een combinatie van creatieve educatie, vakscholing en counseling. De effecten van de praktische vaardigheden die worden aangeleerd, worden versterkt door een groei in persoonlijke ontwikkeling. Zodoende worden de competenties van de kinderen en jonge vrouwen die onderdeel uitmaken van SrilanCare's  programma's op verschillende wijzen ontwikkeld waardoor zij op den duur in staat zijn een zelfstandige positie in de maatschappij in te nemen.

Voor het huidige project worden financiën gezocht voor een eenmalige ondersteuning van 10 gezinnen. Het gaat om jonge gezinnen, waar in zo goed als alle gevallen de vader uit beeld is door invaliditeit/ziekte, alcoholisme, verblijf in de gevangenis of  (in de meeste gevallen) heeft hij het gezin verlaten.

De (jonge) moeders blijven achter met meerdere (kleine) kinderen, vaak zijn grootmoeder/vader of een zus in het gezin aanwezig.

Doel van het project is om deze gezinnen materialen en gereedschappen te geven zodat ze een start kunnen maken met het uitoefenen van een ambacht. De gezinnen krijgen geen geld.

Te denken valt o.a. aan naaimachines, zodat de vrouwen als naaister aan de slag kunnen, het maken van bezems, het helpen met het bouwen van een opslagruimte voor een al bestaand bedrijfje.

Indien de gezinnen uitleg nodig hebben voor het uitoefenen van het ambacht krijgen ze gratis training. Ook worden ze geholpen bij het vinden van een afzetmarkt en het opstellen van een goede boekhouding, zodat er geld overblijft voor het gezin om daarna zelf de grondstoffen te kopen voor een volgende fabricatieronde.

Deze steun is eenmalig, maar wel broodnodig. De gezinnen krijgen een duwtje in de goede richting, daarna loopt het zonder extra steun.

 

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk