Verslag februari Vrouwen voor Vrede ondersteunen Ahava Ministries in Malawi met 2500 euro.

Ahava Ministries in Malawi

Ahava Ministries is een startend project in het dorp Lauji One in het district Chikhwawa in het zuiden van Malawi.

Ahava is het Hebreeuwse woord voor liefde en Ministries is het Engelse woord voor bediening. Beide woorden geven uiting aan de drijvende kracht achter het werk en de dienstbare houding ten opzichte van de mensen in Laujo One.

Directeur van het project is de Nederlandse Chris Onderstal, in Malawi steevast liefkozend Asisi Chrissie genoemd. Zij is gediplomeerd verpleegkundige gynaecologie en obstetrie.

In 2001 ging Chris naar Malawi en heeft net buiten Blantyre een kinderziekenhuis opgericht in een bestaand weeskinderdorp. Daarna ging Chris naar Chikhwawa en gaf vanaf 2005 leiding aan een kliniek voor medische zorg aan kinderen.

In 2010 is zij benoemd als directeur van het project Ahava Ministries. Het verdere bestuur bestaat uit deskundigen op diverse terreinen, allen afkomstig uit Malawi.

Ahava Ministries zet zich in voor een goed uitgeruste kliniek in Lauji One, waar goede medische zorg wordt geboden aan de bevolking in een straal van 5 kilometer rond de kliniek.

In een voorbereidende fase is uitgebreid onderzoek gedaan naar de specifieke medische behoefte van Chikhwawa in het algemeen en Lauji One in het bijzonder.

Er wordt zorg gedragen voor goede voorlichting, behandeling en bestrijding van diverse ziekten, zoals malaria, bilharzia, cholera en HIV/AIDS, zodat op langere termijn de gezondheidssituatie zichtbaar zal verbeteren in het verzorgingsgebied.

Naast medische zorg wordt de aandacht gericht op training en scholing van de lokale bevolking om een structurele verbetering van de leefsituatie van de kinderen, weduwen en wezen te realiseren mede met behulp van aanvullende projecten op het gebied van voeding en hygiëne, vervolgonderwijs en landbouw.

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk