Verslag april 2015 Stichting Balaak heeft opnieuw een gift gekregen van de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede. In december 2012 werd een cheque in het Snuffelpand uitgereikt voor een project in het Kavre district in Nepal. Mede dankzij die bijdrage gaan daar alle kinderen nu naar school in plaats van kinderarbeid in de steenbreekindustrie.

Geïnspireerd door het succes van dit project hoopt Balaak hetzelfde te realiseren voor Ichangu en Ghovar ten westen van Kathmandu. In die gebieden werken kinderen nog onder erbarmelijke omstandigheden als steenbreker. "Kinderen worden er schaamteloos uitgebuit. Onder de steenbrekers treffen we zelfs kinderen aan van vier jaar. De werkdagen zijn enorm lang met uurlonen die niet vast staan en niet redelijk zijn. Een kind verdient circa 20 roepies per dag. Dat is tien eurocent en soms betaalt de werkgever het kind niet eens" vertelt penningmeester Ruud Dielbandhoesing, die afgelopen week naar het Snuffelpand mocht komen voor het ontvangst nemen van € 1250,--.

Stichting Balaak hoopt binnen drie jaar alle kinderen in genoemde regio's naar school te laten gaan. Hiermee kunnen rond de duizend kinderen uit de armoede naar goed onderwijs worden gebracht. Jaarlijks vraagt dit € 16.000. Het eerste jaar is reeds door de stichting opgebracht. Er wordt nu naar fondsen gezocht voor de financiering van het tweede jaar: "We vragen steun voor dit mooie en duurzame werk met aantoonbare resultaten. We helpen kinderen hun toekomst zeker te stellen door ze toegang te geven tot onderwijs."

Baalak is een particulier initiatief, waarbij de penningmeester verzekert dat elke euro die binnenkomst direct besteed wordt aan de kinderen in Nepal. Voor meer informatie: www.baalak.nl.

BR = Snuffelgift Tegen Steenbrekers