Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN t.b.v. dit kindertehuis in Bogotá, Colombia.

Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN t.b.v. dit kindertehuis in Bogotá, Colombia.

Deze stichting is opgericht door ouders van kinderen die in Nederland zijn geadopteerd vanuit het Colombiaanse kindertehuis CRAN en is sinds 1982 actief met het financieel ondersteunen van diverse projecten binnen het tehuis.

Eén van de methoden die gebruikt wordt binnen het opvoedings- en vormingsplan van CRAN zijn culturele, recreatieve en sportuitjes. Het belangrijkste doel is om de kinderen de mogelijkheid te geven om nieuwe gebieden voor recreatieve en culturele activiteiten te leren kennen. Dit project maakt de ontwikkeling mogelijk van activiteiten die het leerproces ondersteunen via sport en spel.

Het bezoeken van diverse plaatsen buiten de instelling stelt de kinderen in staat om zichzelf als wereldburgers te herkennen en hun regionale identiteit te versterken en zodoende hun persoonlijke ontwikkeling te vergroten.

Andere projecten zijn o.a. zwemlessen, waaraan wekelijks 40 kinderen van 5 tot 10 jaar deelnemen. Dit draagt bij aan de fysieke, intellectuele, gevoels- en sociale ontwikkeling.

Een ander, zeer belangrijk project is het opzetten van een speelotheek. De kinderen in het tehuis hebben een geschiedenis achter zich van familiegeweld, harteloze sociale omstandigheden, een beperkte woon- en leefomgeving. CRAN wil een leefomgeving realiseren waarin voor de kinderen tijd en plaats is voor ontspanning en rust, het stimuleren van spel, ontwikkeling en recreatieve bezigheden, alle behorend bij de leeftijd van het betreffende kind.

De ruimte waarin de laatstbeschreven activiteiten plaatsvinden is nodig aan herstel toe.

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk