Shujaa School Project Het eerste project waar 1500 euro naar toegaan is een particulier initiatief van enkele Nederlanders die in januari 2011 het dorpje Bungale in Kenia bezochten.

Shujaa School Project

Het eerste project waar 1500 euro naar toegaan is een particulier initiatief van enkele Nederlanders die in januari 2011 het dorpje Bungale in Kenia bezochten. Het ligt midden in de bush. Hun aandacht werd gevestigd op een partij stokken in de grond. Een klein gedeelte had een dakje. Daaronder 32 kinderen (3 t/m 5 jaar) op een boomstronk, daar kregen de kinderen les.Voor de dichtstbijzijnde school moesten zij ongeveer 3 uur lopen.
Ter plekke werd besloten dat dit zo niet kon en dat dit schooltje hoognodig moest worden aangepakt, zodat de kinderen, met de regentijd voor de deur, in betere omstandigheden les zouden kunnen krijgen.
Er werd een begroting gemaakt en besloten dat de inwoners het werk zelf moesten verrichten.
Er werd materiaal gekocht en met het geld dat voor handen was, is de klus binnen de afgesproken tijd geklaard, d.w.z. het lokaal is nu dicht.
Voor januari 2012 zijn er plannen om de overblijvende gebouwtjes te dichten. Dan zijn er 3 lokalen. Hard nodig, want er zijn nu al 42 kinderen. Na verloop van tijd neemt de regering de school over.

Vrouwen voor Vrede helpen met 1500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk