Ekal Vidyalaya Foundation (EVF) Analfabetisme onder achtergebleven bevolkingsgroepen en inwoners van afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden in het uitgestrekte India is hoog.

Ekal Vidyalaya Foundation (EVF)

Met name in deze gebieden heeft de Ekal Vidyalaya Foundation (EVF het instituut van Ekal Vidyalaya's oftewel One Teacher Schools gerealiseerd. De EV heeft een niet-formeel onderwijsprogramma opgesteld dat is aangepast aan de behoeften van de achtergestelde en stammenkinderen. EV neemt de dagelijkse activiteiten, de ervaringen, behoeften en dromen van de kinderen in overweging in het onderwijsprogramma.
Er wordt met het programma rekening gehouden met de behoeften van de kinderen:
de kinderen worden in hun moedertaal onderwezen
de klassen/lesuren van EV worden gepland afhankelijk van het seizoen en het oogstprogramma
het schoolleerplan is gericht op het bijbrengen van basiskennis op het gebied van lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan sociale en levensvaardigheden om hen te helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen en vervolgonderwijs te volgen.
De Stichting Fair World Trust wil een project uitvoeren waarbij 14 Ekal Vidyalaya's in verschillende dorpen in de deelstaat Uttar Pradesh in India financieel gesteund worden.
Steun zal bestaan uit het aanschaffen van school/lesmateriaal, eerste hulp uitrusting, de bouw van 3 hutten en het aanschaffen van 2 fietsen.

Vrouwen voor Vrede helpen met 1500 euro.

Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk