Bolgatanga in Noord Ghana en Ridderkerkse Voedselbank Vrouwen voor Vrede ondersteunen deze maand twee projecten met elk 2500 euro.

Bolgatanga in Noord Ghana en Ridderkerkse Voedselbank

De eerste 2500 euro gaan naar Bolgatanga in Noord Ghana ter ondersteuning van de bouw van een nieuw oogziekenhuis.

Het project omvat 6 delen, polikliniek, laboratorium, het produceren van oogdruppels, een operatiekamer, een mannelijke en een vrouwelijke bewaker.

Wilde Ganzen heeft een groot deel van de kosten toegezegd.

Komend voorjaar gaat de Nederlandse oogarts dr. Oosterink weer naar Ghana om ter plaatse alles te controleren en om er te helpen.

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.

De tweede 2500 euro gaan naar de Ridderkerkse Voedselbank.

Al eerder hebben Vrouwen voor Vrede de Voedselbank financieel ondersteund.

Helaas is deze hulp aan veel mensen, die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen nog steeds hard nodig.

Vrouwen voor Vrede helpen met 2500 euro.