Het laatste nieuws van Vrouwen voor vrede Ridderkerk

Openingstijden Snuffelpand

Zaterdag 4 maart a.s. is het Snuffelpand aan het Dillenburgplein geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De Meubelshowroom in de P.C. Hooftstraat 4 is die dag geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur

Lees verder

verslag september2016

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben voor de tweede keer een gift gedaan voor het werk van Gerda den Ouden in Zambia. Gesteund door de Umutima Foundation vertrok de Ridderkerkse vijf jaar geleden om hulp te gaan bieden aan weeskinderen.

Lees verder

Verslag juli 2016

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben voor de tweede keer een gift gedaan voor het werk van Gerda den Ouden in Zambia. Gesteund door de Umutima Foundation vertrok de Ridderkerkse vijf jaar geleden om hulp te gaan bieden aan weeskinderen. De tweede donatie (nu ? 2000) uit de opbrengst van het Snuffelpand is bestemd voor uitbreiding van het voedingscentrum dat drie jaar geleden met steun van Umutima werd gerealiseerd in Mkushi.

Lees verder

Verslag juni 2016

Uit de opbrengst van het Snuffelpand hebben de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede tweeduizend euro geschonken aan de Stichting Steun Titukuke Zambia. De stichting zal dit gift transparant benutten voor een school in Petauke. "Met dit geld kunnen bijna tachtig kinderen een jaar lang naar school" weet Ina Kooper, een van de ondersteuners van de stichting.

Lees verder

Verslag mei 2016

Bijdrage voor kindertehuis

Lees verder

Dubbel cheque van Snuffelpand

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben de laatste cheque van het Snuffelpand van dit jaar uitgeschreven voor twee goede doelen. Verrast met een financieel kerstcadeau werden de stichting Naar School in Haïti en de actie Klimmen tegen MS. Beide organisaties werden verblijd met een bedrag van ? 1250,--.

Lees verder

Snuffelgift voor hulp in Congo

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben Stichting Fadhili verrast met een gift van 1500 euro. De cheque voor ondersteuning aan teruggekeerde vluchtelingen in Congo werd op 25 november jl. overhandigd in het Snuffelpand.

Lees verder

Verslag oktober 2015

Uit de maandopbrengst van het Snuffelpand in Slikkerveer is 1500 euro geschonken aan de stichting Hester. De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede ondersteunden al eerder deze organisatie die opkomt voor de positie van vrouwen in Mexico.

Lees verder

Verslag september 2015

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben 1500 euro geschonken aan de stichting Vrouwen voor Vrede op de Molukken.

Lees verder

Nieuw huis dankzij Snuffelpand

Uit de opbrengsten van het Snuffelpand hebben de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede ? 1250,-- geschonken aan de Wereldfoundation. Met dit geld wordt de bouw van een huis mogelijk gemaakt in Bangladesh. De organisatie heeft zich tot doel gesteld om dit jaar minimaal 250 gezinnen aan een onderdak te helpen.

Lees verder

Verslag juli 2015

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede dragen met ? 1250,-- bij aan orthopedische operaties in Congo-Brazzaville. De gift uit de opbrengst van het Snuffelpand werd afgelopen week overhandigd aan Getty Datema, secretaris van de Stichting Op Gelijke Voet. Een door deze stichting uitgezonden medische equipe hoopt in oktober ruim vijftig kinderen in het Afrikaanse land te kunnen opereren.

Lees verder

Gift voor microkredieten in Benin

Met een gift van 1250 euro maken de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede microkredieten mogelijk voor twintig vrouwen in Benin. Het met de verkopen in het Snuffelpand verdiende geld komt ten goede aan een project voor arme plattelandsvrouwen en weduwen in het buitengebied van Djakotomey. De cheque is in het Snuffelpand overhandigd aan Gerard Prinse, die vanuit de Ridderkerkse werkgroep Duurzaam Zonder Grenzen al vele jaren actief betrokken is bij dit Afrikaanse land

Lees verder

Gift voor crèche in Kaap Verdië

De gemeenschap van de "Pequenas Irm?s Missionariás da Caridade" in Ribeira Grande op Santo Ant?o (Kaap Verdië) krijgt ? 1250,-- van de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede. Met deze gift wordt bijgedragen aan de inrichting van een opvang voor kleine kinderen in een twee jaar geleden gebouwd vormingscentrum. De hiervoor uitgeschreven cheque werd in het Snuffelpand in ontvangst genomen door Janneke de Moei en Maria Miranda.

Lees verder

Verslag april 2015

Stichting Balaak heeft opnieuw een gift gekregen van de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede. In december 2012 werd een cheque in het Snuffelpand uitgereikt voor een project in het Kavre district in Nepal. Mede dankzij die bijdrage gaan daar alle kinderen nu naar school in plaats van kinderarbeid in de steenbreekindustrie.

Lees verder

Gift voor nieuw toiletgebouw

Het zag er lang naar uit dat de Actie Toiletgebouw van Amber Kooijman zou mislukken, maar inmiddels is ze verzekerd van voldoende middelen voor de bouw van een toiletgebouw voor de Little Angels Nursery & Primary School in Oeganda. Het financiële gat werd ruim gedicht door de cheque van duizend euro die de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede voor dit doel uitschreven.

Lees verder

Snuffelgift voor schoolkeuken

Uit de opbrengsten van hun Snuffelpand hebben de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede duizend euro geschonken voor een schoolproject van stichting Sonkè. Deze kleine organisatie zet zich momenteel in voor de bouw van een schooltje voor 90 kleuters in Zuid-Afrika en een kookplek voor een school in een township bij Cradock. De M.O.V.-groep van de St. Joriskerk in Ridderkerk zet zich hier ook voor in. Met de vastenactie hoopt men te voorzien in het schoolkeukentje.

Lees verder

Verslag januari 2015

Uit de maandopbrengst van het Snuffelpand is duizend euro geschonken aan een project voor schoon drinkwater in Suriname. Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede overhandigden afgelopen week de cheque aan fondsenwerver Christa Breure van ADRA Nederland.

Lees verder

Snuffelgift voor rijstproject

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede dragen met duizend euro bij aan een rijstproject in Burundi. De hiervoor uitgeschreven cheque is in het Snuffelpand overhandigd aan Béatrice Aartman-Rurakubagura. De van origine Burundese richtte vijf jaar geleden in Noordwijk de Stichting De Morgenster op voor hulpprojecten in haar moederland.

Lees verder

Gift voor hulp in Syrië

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben duizend euro geschonken voor de hulpactie van Syria's Request. De cheque werd vorige week dankbaar in het Snuffelpand in ontvangst genomen door een delegatie van de Samenwerkende Democratische Organisaties (SDO) uit Enschede. Het geld is bestemd voor noodhulp in Damascus, Hassaka en Homs.

Lees verder

Snuffelgift voor weeshuis

De stage van Elianne Vlasblom bij weeshuis Sitinoraiti op Sumatra krijgt extra glans door een gift van het Snuffelpand in Ridderkerk. Elianne's ouders mochten afgelopen week een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen, waarmee veel voor het kleine weeshuis kan worden gedaan.

Lees verder

Gift voor een warm huis

Ter gelegenheid van de vredesweek versierden de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede de vredesboom in het centrum van Ridderkerk met vredeswensen van iedereen die hiervoor iets op papier wilde zetten.

Lees verder

Verslag augustus 2014

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede steunen de campagne van Amref Flying Doctors, die moet leiden tot het stoppen van het besnijden van meisjes bij de Masai in Kenia, Ethiopië en Tanzania. Afgelopen week werd in het Snuffelpand in Slikkerveer een cheque van 1500 euro overhandigd Amref fondsenwerfster Sylvia Castelijn. Het geld zal besteed worden aan de opleiding van voorlichters uit de eigen bevolking, gerichte campagne op stamoudsten en het uitleggen van een alternatief ritueel, waarmee meisjes vrouw kunnen worden zonder besnijdenis.

Lees verder

Gift voor inrichting van kinderhospice

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben 1500 euro geschonken aan de Stichting Kindertehuizen in Polen (SKIP). De cheque werd vorige week in het Snuffelpand in Slikkerveer in ontvangst genomen door Maria Meenderman-Plaka, die al vanaf 1972 vanuit Ridderkerk hulp biedt aan Poolse kindertehuizen. "Helaas is het nog altijd nodig" weet zij.

Lees verder

verslag juni

De Stichting Niños Unidos Peruanos heeft tweeduizend euro ontvangen uit de opbrengst van het Snuffelpand in Slikkerveer. De organisatie kan dit geld in Peru besteden aan hulp en opvang van kinderen. Er wordt nu met name geïnvesteerd in meer kinderrestaurants, waarmee nu al zo'n 600 kinderen in Cusco bereikt worden.

Lees verder

Verslag mei 2014

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede hebben voor de tweede keer een cheque van het Snuffelpand uitgeschreven voor de stichting SchoolSupport4Afghanistan.

Lees verder

Pandbrief

Pandbrief stichting Wereldwerk, jaargang 20-5 online

Lees verder

Verslag over April 2014

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk hebben de stichting Nahid verrast met een gift van tweeduizend euro. De zich voor een vrouwenhuis in Afghanistan beijverende stichting ontving in 2013 maandelijks kleine bijdragen uit de opbrengst van het Snuffelpand. Daar werd vorige week een vette cheque aan toegevoegd.

Lees verder

Verslag maart 2014

Als project voor de maand maart heeft Vrouwen voor Vrede gekozen voor de Vastenactie van MOV t.b.v. het Diomplor programma in Koidu, Sierra Leone. Zij helpen met 2000 euro.

Lees verder

Verslag februari 2014

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk ondersteunt in de maand februari met 2000 euro de Stichting Youth on the Move (YotM) t.b.v. jongeren met epilepsie in Kenia.

Lees verder

Verslag januari 2014

Als project voor de maand januari 2014 ondersteunt Vrouwen voor Vrede met 2000 euro de Lideke Wery Foundation t.b.v. opleidingskansen voor jonge mensen in Sri Lanka.

Lees verder

Verslag december 2013

In de maand december ondersteunen Vrouwen voor Vrede de Gambia-Manduar Nursery School in Manduar, Gambia met 2000 euro

Lees verder

Verslag november 2013

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk hebben als project voor de maand november gekozen voor de Stichting Vrouwen voor Vrede op de Molukken, t.b.v. training participatieve planning. Zij ondersteunen met 2000 euro.

Lees verder

Verslag oktober 2013

Als project voor de maand oktober heeft Vrouwen voor Vrede gekozen voor de Stichting Project Khanaqin, t.b.v. het PWD (People With Disabilities) centrum in Khanaqin, Irak. Zij helpen met 2000 euro.

Lees verder

Verslag september 2013

Als project voor de maand september heeft Vrouwen voor Vrede Ridderkerk gekozen voor de Stichting Manneka. Zij worden geholpen met 2000 euro om een touwpompenfabriekje te starten in Monrovia, Liberia.

Lees verder

Verslag Augustus 2013

In de maand augustus ondersteunen Vrouwen voor Vrede Ridderkerk de Stichting LumaHelpt t.b.v. een crèche en naschoolse opvang, alsmede een opleidingscentrum in Muldersdrift, Zuid-Afrika met 2500 euro.

Lees verder

Verslag juli

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting SrilanCare t.b.v. het ondersteunen van 10 gezinnen om een nieuwe start te maken.

Lees verder

Verslag juni 2013

Vrouwen voor Vrede ondersteunen als project voor de maand juni de Stichting Kind in Nepal t.b.v. het Children Welfare Centre (CWC) in Nepal met 2500 euro.

Lees verder

Verslag mei

Vrouwen voor Vrede helpen, als project voor de maand mei, de Stichting Elim met 2500 euro t.b.v. een kindertehuis en agrarische school in Anjungan, West-Kalimantan in Indonesië

Lees verder

Verslag april

Vrouwen voor Vrede ondersteunen in de maand april met 2500 euro de stichting Carelanka ten behoeve van het tuinonderhoud bij Metta, dagopvang voor kinderen met een beperking in Sri Lanka.

Lees verder

11 mei Wereldwerkdag

Moeders gaan voor Fair

Lees verder

Verslag maart

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Vastenactie 2013 t.b.v. de Zusters Scalabrinianas in Honduras.

Lees verder

Verslag februari

Vrouwen voor Vrede ondersteunen Ahava Ministries in Malawi met 2500 euro.

Lees verder

Verslag januari

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro voor de bouw van toiletten in weeshuis "Sel de la Terre" in Madjre in Benin.

Lees verder

Verslag december

Vrouwen voor Vrede ondersteunen in de maand december twee projecten met elk 2500 euro. De eerste 2500 euro gaan naar de Stichting Baalak t.b.v. een steenbrekersproject in het Kavre district in Nepal. De tweede 2500 euro gaan naar Scouting Ridderkerk t.b.v. een nieuw onderkomen.

Lees verder

Verslag november

Vrouwen voor Vrede ondersteunen in de maand november twee projecten, t.w. de Stichting Steun Titukuke Zambia en Eirene, t.b.v. een schoolkeukenproject in Fakovici in Bosnië-Herzegovina. Beide projecten krijgen ieder 1250 euro.

Lees verder

Verslag september

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk ondersteunen als project van de maand september de Stichting Hataw, Irak met 2500 euro t.b.v. het trainen van gezondheidswerkers die hulp bieden aan vrouwen tijdens de zwangerschap en geboorte en bij de zorg voor hun jonge kinderen.

Lees verder

Verslag oktober

Als project voor de maand oktober kozen Vrouwen voor Vrede het project Aridité Prospère "Cida Kanka" in Niger en ondersteunen dit met 2500 euro

Lees verder

Verslag augustus

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk ondersteunen in augustus het project "Capaciteitsopbouw Vredesopbouw voor Vrouwen op de Molukken" 2012 met 2500 euro.

Lees verder

Verslag Juli

Vrouwen voor Vrede schenken in de maand juli 2500 euro aan de Stichting Abrazos. Deze stichting biedt mogelijkheden aan kinderen en jongeren met autisme in Peru, zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen

Lees verder

Verslag Juni

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk hebben voor het project van juni gekozen om een jeugdcentrum van MKI (Medical Knowledge Institute) in een township in Princess Roodeport in Zuid-Afrika te ondersteunen met 2500 euro.

Lees verder

Verslag mei

Als project van de maand mei hebben Vrouwen voor Vrede Ridderkerk gekozen voor de Stichting Sibusiso in Tanzania.

Lees verder

Stichting Imuhira

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting Imuhira t.b.v. Ouderenzorg in Burundi.

Lees verder

Vastenactie 2012

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Vastenactie 2012 t.b.v. de sloppenwijkbewoners in Addis Abeba in Ethiopië.

Lees verder

Stichting VivaSahel en stichting MAX

Vrouwen voor Vrede ondersteunen deze maand twee projecten.

Lees verder

Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de Stichting Projecthulp Kindertehuis CRAN t.b.v. dit kindertehuis in Bogotá, Colombia.

Lees verder

Bolgatanga in Noord Ghana en Ridderkerkse Voedselbank

Vrouwen voor Vrede ondersteunen deze maand twee projecten met elk 2500 euro.

Lees verder

Tibet Hope Center en het Skill Center in Gambia

Vrouwen voor Vrede ondersteunen twee projecten met elk 2500 euro, t.w. Tibet Hope Center en het Skill Center in Gambia

Lees verder

Stichting Hand in Hand

Vrouwen voor Vrede schenken 2500 euro aan de stichting Hand in Hand t.b.v. de Balashram school/tehuis in Orissa, India.

Lees verder

Stichting Gaan en Doen

Vrouwen voor Vrede Ridderkerk schenken 2500 euro aan de stichting Gaan en Doen t.b.v. de bouw van een school in Aleltu, Ethiopië.

Lees verder

Ekal Vidyalaya Foundation (EVF)

Analfabetisme onder achtergebleven bevolkingsgroepen en inwoners van afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden in het uitgestrekte India is hoog.

Lees verder

Shujaa School Project

Het eerste project waar 1500 euro naar toegaan is een particulier initiatief van enkele Nederlanders die in januari 2011 het dorpje Bungale in Kenia bezochten.

Lees verder

2500 euro voor de Stichting DHVAAD

Sinds enige tijd zet de stichting DHVAAD zich in voor het vinden van een oplossing die het kinderen in Afghanistan mogelijk maakt onderwijs te volgen.De stichting is bedoeld voor het welzijn van de mensen in de dorpen die niet vallen onder het dekkingsgebied van de internationale hulporganisatie.

Lees verder

2500 euro voor Stichting Project Khanaqin in Irak

In 2006 keerden Nasrin en Hiwa Delewi uit Nederland naar hun geboorteplaats Khanaqin in Noord-Irak terug.

Lees verder

Ondersteuning voor twee projecten

Vrouwen voor Vrede steunen deze maand twee projecten, t.w. Behoud bos- en leefgebied van inheemse volken op de Filippijnen en een EHBO-cursus voor ambulancepersoneel en eerste hulpverleners in Sulemaniya in Irak met 1500 euro (Stichting Hataw).

Lees verder
Webstats4U - Free web site statistics Copyright © 2018 - Wereldwinkel Ridderkerk