Grootverbruik Voor bedrijven, verenigingen en andere grootverbruikers is het mogelijk om bij de afdeling Grootverbruik van de Wereldwinkel Ridderkerk inkopen te doen. Indien u onze eerlijke producten gebruikt, steunt u de mensen in de derde wereld en bent u verzekerd van een kopje koffie/thee/ chocolademelk van goede kwaliteit.

Fair Trade

De grootverbruik producten worden door Fair Trade rechtstreeks gekocht van de kleine boeren die meestal samen een coöperatie vormen. Zo wordt er geen winst opgestreken door een tussenhandelaar. Fair Trade betaalt altijd een gegarandeerde minimumprijs, hoe laag de officiële marktprijs ook is. Want onder die minimumprijs verdient de producent niets aan de verkoop. Om blijvend een beter bestaan op te kunnen bouwen hebben de kleine boeren een achterstand in te halen. Daarom zit in bijvoorbeeld de koffieprijs ook een toeslag op de  wereldmarkt prijs. Met deze meerprijs kunnen de boeren dan bijvoorbeeld gezamenlijk een school in het dorp bouwen.

Koffie op het werk

De "eerlijke" koffiebonen worden verwerkt door Nederlandse koffiebranders, die met vakkennis en ervaring smakelijke en uitgebalanceerde melanges samenstellen, naar de Nederlandse smaak. De Fair Trade koffie komt bij smaaktesten zelfs vaak als beste naar voren, bijvoorbeeld bij de Tweede Kamer. Sindsdien drinken de Eerste en Tweede Kamer de Residentie koffie van Fair Trade. Verder is de groep afnemers voor professioneel gebruik zeer divers. In Nederland wordt de koffie onder andere gebruikt door: ruim 250 gemeenten, vijf provinciehuizen en de meeste landelijke catering organisaties. Daarnaast zijn er vele honderden bedrijven, instellingen en scholen die dagelijks deze koffie naar volle tevredenheid schenken.

Er is een uitgebreid assortiment aan bijvoorbeeld koffie, thee en cacao verkrijgbaar, ook soorten die voor koffieautomaten geschikt zijn. Voor iedere grootverbruiker is een geschikt product. Hier kunt u een folder (pdf) downloaden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Arie de Waard, telefoon: 0180-430417 of info@wereldwinkelridderkerk.nl

koffie algemeenthee algemeen