Error loading MacroEngine script (file: )

Artsen zonder Grenzen Ridderkerk Zendt artsen, verpleegkundigen en technici uit naar gebieden waar medische zorg noodzakelijk is, onder meer bij oorlog, rampen en hongersnood.

Error loading MacroEngine script (file: Breadcrumb.cshtml)

Artsen zonder Grenzen Ridderkerk

Artsen zonder Grenzen Nederland is opgericht in 1984. Toen bestonden er al een Belgische en een Franse Artsen zonder Grenzen, Médecins sans Frontiéres (M.S,F.).Een van de oprichters was Jacques de Miliano die korte tijd lid was van de Tweede Kamer voor het C.D.A..

Van een klein kantoortje met een handjevol medewerkers is Artsen zonder Grenzen Nederland inmiddels uitgegroeid tot een flinke
organisatie. Op het hoofdkantoor in Amsterdam werken ongeveer 150 mensen. In de projectlanden, ongeveer 40, werken ongeveer 300 uitgezonden medewerkers.Dat zijn niet allemaal Nederlanders maar ook Britten, Canadezen,Fransen, Belgen en andere nationaliteiten. De door ons uitgezonden medewerkers werken samen met de lokale artsen en verpleegkundigen, in totaal ongeveer 2000. Al met al zijn er dus heel wat mensen betrokken  bij de projecten.

Overigens zijn de mensen die door Artsen zonder Grenzen worden uitgezonden lang niet allemaal artsen en verpleegkundigen. Onder hen zijn bijvoorbeeld ook veel voedingsdeskundigen,logistici,communicatie specialisten, specialisten in de geestelijke gezondheid, (bijvoorbeeld voor trauma verwerkingsprojecten zoals in voormalig Joego- Slavié), vroedvrouwen en mensen die gespecialiseerd zijn in het geven van trainingen inzake kennisoverdracht.

Dan nog iets over het geld dat Artsen zonder Grenzen krijgt. Dat is voor 50% afkomstig  van giften van het publiek. De andere 50% komt van de gouvernementele instellingen zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Europese Commissie. We vinden het belangrijk dat het aandeel overheidsgelden niet groter wordt dan 50% zodat we onafhankelijk ons werk kunnen blijven doen.

Sinds September 1994 heeft Artsen zonder Grenzen zich aangesloten bij de Stichting Wereldwerk  in Ridderkerk. Een groep vrijwilligers uit ons dorp en uit de regio heeft de taak de naamsbekendheidvan Artsen zonder Grenzen te bevorderen door voorlichting te geven onder andere door het verzorgen van presentaties op scholen en het geven van lezingen voor verenigingen en andere organisaties. 

Informatie over  Artsen zonder Grenzen is aanwezig in de winkel bij de voorlichting, ook is er een stelling  met verschillende artikelen voor de verkoop. Sinds oktober2003 verkoopt  A.Z.G ook kaarten, waaronder bijvoorbeeld kuntskaarten (kaarten met afbeeldingen van kunst en gedichten) en rond kerst ook kerstkaarten.

Op het Artsen zonder Grenzen rek in de Wereldwinkel staat een trommel waar u uw overbodige zegels en spaarpunten in kunt doen (bijv. ringzegels en zegels van Horizon koffie). Deze worden ingeleverd en de opbrengst hiervan is voor Artsen zonder Grenzen Nederland.

Wilt u meer weten over het werk van Artsen Zonder Grenzen, dan kunt u algemene informatie vragen
via Telefoon : 0900  8212212 of schriftelijk:

 Artsen zonder Grenzen
 Postbus 10014
 1001EA  Amsterdam

 Voor Bijzondere giften t.b.v. Artsen zonder Grenzen bestaat het Gironummer  :  388010Link naar Artsen zonder Grenzen Nederland

Error loading MacroEngine script (file: Images.cshtml)
Error loading MacroEngine script (file: Disclaimer.cshtml)